Oosterse Champignons

Het oog wil ook wat zeggen ze wel eens. Deze oosterse champignons verdienen misschien niet de schoonheidsprijs maar ze smaken echt geweldig. Een ideaal bijgerechtje want binnen 2 minuten staan ze in de oven.

Vaak neem ik champignons mee als ik boodschappen doe. Ik gebruik ze in veel verschillende gerechten. Soms blijven ze wel eens net te lang staan. De champignons die ik voor dit bijgerechtje gebruikte waren al wat rimpelig en donkerder van kleur dus moesten echt gebruikt worden. Ik besloot ze niet te bakken maar in de oven te doen. Voor de marinade deed ik eigenlijk maar wat dingen bij elkaar en dat pakte goed uit. Ze smaakten echt heerlijk! Ideaal als je weinig tijd hebt want in de tijd dat ze in de oven staan kun je mooi iets anders doen.

Ingrediënten

250 gram champignons

2 tenen knoflook

1 eetlepel olijfolie

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel balsamicoazijn

3 takjes tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Pers de tenen knoflook uit en meng met de olijfolie, sojasaus en balsamicoazijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng dit door het mengsel.

Veeg de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapiertje.

Haal de champignons door de marinade en zorg ervoor dat ze allemaal voorzien zijn van een laagje marinade. Je hoeft de champignons niet te snijden.

Doe de champignons in een ovenschaal. Heb je marinade over? Giet dit dan over de champignons in de ovenschaal.

Bak de champignons 20 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege de champignons een keer omscheppen.

Oosterse champignons 2

 

 

 

Related posts:

Zoete Aardappelfrites
Kerstrecept: Zoete Roerbak Spruitjes
Geroosterde Pompoenpitten

2 comments on “Oosterse Champignons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *