Falafel

Falafel stond al een behoorlijke tijd om mijn to-cook lijstje. Nu ik het eindelijk zelf gemaakt heb snap ik niet waarom ik dat niet eerder heb gedaan. Erg simpel en erg lekker!

Aan het begin van dit jaar heb ik me voorgenomen om wat vaker vegetarisch te eten. Ik ben gek op vlees maar er zijn ook zoveel heerlijke vegetarische gerechten. En wat minder vlees eten is ook beter voor het milieu natuurlijk. Ik heb een aantal vegetarische kookboeken gekocht maar moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet veel uit gemaakt heb. Maar daar gaat verandering in komen! Wat betreft deze falafel: het recept is een combinatie van verschillende recepten die ik her en der heb gezien. En eigenlijk heb ik maar wat geprobeerd en de uitkomst was bijzonder smakelijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Ideaal is dat deze falafel in de oven gebakken is. En het staat zo op tafel.

Ingrediënten voor +/- 10 falafel

240 gram kikkererwten, klein blikje

1/2 ui

1 teentje knoflook

15 gram bladpeterselie

1 theelepel komijn

1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met wat water. Pel de knoflook en ui.

Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, olijfolie en komijn in een keukenmachine en maal totdat er een gladde substantie ontstaat. Mocht het mengsel te droog zijn kun je wat olijfolie toevoegen.

Maak je handen nat en vorm de falafel. Je kunt balletjes maken, ik maakte er schijfjes van.

Smeer alle falafel in met wat olijfolie en leg op de bakplaat. Bak de falafel +/- 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

Related posts:

Kerstrecept: Gegratineerde Champignons
De Perfecte Ovenaardappeltjes
Zoetzure Komkommer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *