Pizza brood 2.jpg

Eindelijk is daar dan het mooie weer! Het is langzaam aan weer tijd om te denken aan eten in de tuin of borrelen op het balkon. Dit pizza scheurbrood smaakt extra lekker als je het eet in het zonnetje op je terras of balkon.

Je kent natuurlijk wel het kant en klare knoflookbrood uit de supermarkt. Ik ben er gek op en maakte het ook al heel vaak zelf. Het recept kun je hier vinden. Voor de variatie besloot ik aan dit broodje eens een andere draai te geven en zie hier het resultaat. Een heerlijk pizzabroodje dat ideaal is om te delen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit smakelijke hapje op tafel te zetten.

Ingrediënten

1 afbakstokbrood

70 gram tomatenpuree

1/2 bol mozzarella

8 kleine plakjes salami

1 theelepel oregano

Geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg het afbakbroodje alvast op de bakplaat. Snijd het stokbrood voorzichtig in. Zorg dat je niet te ver insnijdt zodat het brood niet breekt.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en halveer de plakjes salami. Meng de tomatenpuree met de oregano.

Smeer met een klein mesje of lepeltje wat van de tomatenpuree tussen alle sneetjes. Stop tussen elk sneetje een plakje salami en mozzarella.

Bestrijk het stokbroodje met wat water en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak het broodje 10 minuten in de voorverwarmde oven.

SAMSUNG CSC

 

Related posts:

Rozijnenbrood
Kerstrecept: Kerststol
Kaas-Uienbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *