SAMSUNG CSC

Misschien zag je het al op social media: ik doe mee aan de bloginsiders challenge van Zoetrecepten vs. Philadelphia. Vandaag vertel ik je hier alles over en geef ik je natuurlijk het recept van deze geweldige Citroen Cheesecake.

Ik deed al eerder mee aan bloginsiders acties dus misschien weet je al hoe het in zijn werkt gaat. Deze keer is het een challenge met Philadelphia roomkaas. Bedenk een heerlijke cheesecake. Een challenge die op mijn lijf geschreven is. Cheesecake is namelijk mijn favoriete taart. Na veel wikken en wegen besloot ik een no-bake cheesecake te maken. En omdat de lente begonnen is heb ik er een fris taartje van gemaakt met citroen. De bodem moest natuurlijk met Bastogne zijn, dat vind ik het allerlekkerst bij een cheesecake. Je kunt natuurlijk ook een ander koekje gebruiken.

Een van de opdrachten was om een foto te maken met wie en waar je deze cheesecake wil eten. Ik maakte deze cheesecake voor Ton. Die na 100 km fietsen bij thuiskomst wel een lekker stuk taart verdiende.

SAMSUNG CSC

Ingrediënten

200 gram Bastogne koeken

200 gram Philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur

150 milliliter slagroom

1 blikje gecondenseerde melk

100 gram ongezouten roomboter

2 grote citroenen + evt. 1 citroen ter decoratie

Bereiding

Bekleed een springvorm van Ø 20cm met bakpapier.

Verkruimel de Bastogne met een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een plastic zak en sla met een deegroller voorzichtig op de zak totdat de koekjes verkruimeld zijn.

Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is voeg je de koekkruimels toe. Roer door totdat alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 20 minuten in de koelkast.

Rasp de schil van de twee citroenen en pers deze uit. Zorg dat je alleen het gele deel van de schil raspt. Meng het sap en de schil met de gecondenseerde melk. Voeg hier de roomkaas bij en roer goed door.

Klop in een andere kom de slagroom stijf met een mixer. Vouw de slagroom voorzichtig met een spatel door het citroenmengsel. Giet dit in de springvorm en zorg dat het goed verdeeld is.

Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Versier met dunne plakjes citroen.

Related posts:

Appelkruimel Cheesecake
Appeltaart
Aardbeienvlaai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *