SAMSUNG CSC

Nee, het is geen glas sinaasappelsap wat je ziet op de foto. Het is een potje vol heerlijkheid. Zelfgemaakte lemon curd. Zoete citroenspread waar je veel verschillende dingen mee kunt maken.

Vandaag laat ik je zien hoe je lemon curd kunt maken. De foto verraad het misschien al een beetje maar later laat ik je ook nog zien waar je lemon curd voor kunt gebruiken. Maar voor nu even terug naar dit heerlijke goedje. Met de paasdagen in zicht is het tijd om jullie wat inspiratie te geven. Je kunt deze lemon curd gebruiken om te bakken of gebak te versieren. Alleen al de gele kleur doet mij denken aan Pasen en de lente. Ook de frisse smaak van de citroen doet mij verlangen naar de lente. Geen fan van citroen? Je kunt deze prima vervangen door limoen of sinaasappel. Ook erg lekker!

Ingrediënten

3 citroenen

3 eieren

200 gram suiker

120 gram ongezouten roomboter

Bereiding

Rasp de schil van twee en zet even apart. Pers de drie citroenen uit.

Klop de eieren los. Meng met de suiker en citroensap.

Doe het eiermengsel met de roomboter en citroenrasp in een steelpannetje. Verwarm op laag vuur en roer constant met een houten lepel. De boter zal smelten en het mengsel zal binnen een paar minuten dikker worden.

De lemon curd is klaar als hij de dikte heeft van yoghurt. Laat de lemon curd 10 minuten afkoelen in het pannetje en giet het daarna in een schone pot. Sluit de pot af en laat verder afkoelen in de koelkast.

De lemon curd is gekoeld 2 weken houdbaar.

 

Related posts:

Mango Hummus
Pindasaus
Chilidip

1 comment on “Lemon Curd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *