gepofte zoete aardappel

Zoete aardappel, ik ben er gek op. Je kunt er alle kanten mee op. Regelmatig maak ik er frietjes van maak ook een stamppot met zoete aardappel vind ik heerlijk. Vandaag laat ik je zien hoe je deze gepofte zoete aardappel met vulling kunt maken.

Omdat er al flink wat recepten op mijn site staan vergeet ik wel eens dat ik al een soort gelijk recept gemaakt heb. Bij het typen van dit artikel kwam ik erachter dat ik al eerder een recept voor gepofte zoete aardappel gedeeld heb. Vandaar dat de titel van dit recept ook #2 bevat. Het recept dat ik eerder deelde kun je hier vinden. Het recept dat ik vandaag met jullie deel is compleet anders. Ik combineer de zoete aardappel met spekjes en een mengsel van crème fraîche en bieslook. Een goddelijke combinatie als je het mij vraagt.

Ingrediënten voor 2 personen

2 grote zoete aardappels

125 gram magere spekreepjes

4 eetlepels crème fraîche

15 gram bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor 200°C.

Was de zoete aardappels. Prik met een vork de zoete aardappels rondom in. Bestrijk met een kwastje rondom met wat olijfolie.

Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en bestrooi royaal met peper en zout.

Pof de aardappels 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappels zijn klaar als ze zacht zijn. Dit kun je controleren door er met een satéprikker in te prikken.

Terwijl de aardappels in de oven liggen bak je de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter. Laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje.

Snijd de bieslook fijn en meng met de crème fraîche.

Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de ovenschaal en snijd ze in de lengte in. Snijd de aardappels voor ¾ in. Schep in de gleuf eerst wat spekjes en daarna een flinke hoeveelheid van de crème fraîche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *