SAM_0021

Je zult je misschien denken: een soep met appel, dat kan niet lekker zijn. Geloof me, dit is heerlijk. De appel geeft maar heel subtiel zijn smaak af. Heerlijk in combinatie met de wortels.

Het is alweer een tijd geleden dat ik een recept deelde. Deze wortelsoep was zo lekker dat ik die wel moet jullie moet delen. Een soortgelijk recept had ik eens op Pinterest gezien en de combinatie van appel en wortel is me altijd bij gebleven. Dat moest ik zelf eens proberen. Daar is deze heerlijke soep uit gekomen. Alleen wortel en appel zou wat vlak van smaak zijn dus heb ik komijn en tijm gebruikt om de soep wat meer smaak te geven. Achteraf voegde ik nog wat sambal toe om de soep net een beetje meer pit te geven. Hou je hier niet van dan kun je dat ook weg laten. Garneer de soep met pecan- of walnoten en je hebt een heerlijk voorgerecht.

Ingrediënten voor 6 personen

500 gram bospeen

1 grote friszoete appel, ik gebruikte een jonagold appel

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 liter groentebouillon

2 theelepels komijn

4 takjes verse tijm

1 eetlepel sambal

Pecannoten, ter garnering

Bereiding

Schil en snijd de appel in blokjes, snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olie aan in je soeppan. Voeg hierbij ook de appel.

Snijd ‘het bos’ van de bospeen en was de wortels. Snijd de wortels is grove stukken. Voeg deze bij de ui en bak een paar minuten mee.

Voeg de komijn toe en bak dit 1 minuut mee.

Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Bindt met keukentouw de takjes tijm bij elkaar en doe dit bij de soep. Laat de soep 30 minuten op zacht vuur koken.

Verwijder het bundeltje tijm uit de soep en pureer deze glad met een staafmixer. Voeg de sambal toe en roer goed door. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

Rooster ondertussen de pecannoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan zonder olie of boter.

Serveer de soep met wat pecannoten.

 

SAM_0025

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *